Synonymem pro Londýn je pivářská kultura a pinta ležáku nebo černého piva. Zatímco se ale momentálně hovoří o úpadku tradičních hospod, pokroková koktejlová scéna vzkvétá a začíná určovat trend, myslí si, autorka knihy Spice & Ice: 60 tongue-tingling cocktails (Koření a led: 60 jazyk-brnících koktejlů).
Agentura Reuters proto přináší několik tipů na londýnské bary , které autorka v knize doporučuje.
Alkohol je nejvíce spojován s britským hlavním městem, ať už chuť konzumenta směřuje k sladšímu nápoji Old Tom (koktejl Tom Collins) nebo stylu jalovcového London Dry. Mnoho koktejlů s ginem nabízejí cenově dražší bary a noční kluby ve městě.John Glaser, londýnský výrobce whisky pro firmu Compass Box, se podělil o několik oblíbených míst, na které bere své klienty na skleničku, jako například Mark 's Bar .Zde barman čerpá z historie, aby vytvořil široké spektrum Ginovi nápojů.Koktejl, kvůli kterému stojí za to navštívit Mark 's Bar, je Artist 's Special připravený z whisky Peat Monster, Cortado Sherry a domácího rybízového sirupu. Pokud to trochu přeženete, Glaser doporučuje posilující koktejl Hix Fix, třešně naložené v jablečné brandy Somerset Eau de Vie se šumivým vínem.Pro ty, kteří preferují "dražší pití" , Glaser doporučuje The Coburg Bar v centrálním Londýně . Tento bar si vypracoval dokonce mezinárodní reputaci kvůli hvězdným koktejlem.V Coburgu je třeba požádat barmana, aby připravil koktejl na objednávku ze speciální nabídky nápojů aktuálního večera s příchutěmi jako levandule, grep nebo zázvor. Další možností je vytvořit si své vlastní martini z kolujícího vozíku s martini.Samozřejmě to nejsou jediné bary, které stojí za to v Londýně navštívit. Zapomenout se nesmí na Dukes Bar aAmerican Bar nebo Vertigo 42 , který je zaměřen na šampaňské, které si lze vychutnat vysoko nad Londýnem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
Žádné komentáře :
Okomentovat